The Patchwork Odyssey

De leukste manier voor leerlingen om de Odyssee te beleven.

3. Nausicaa.jpg

Na uitverkochte zalen op het Amsterdamse Fringe festival, lovende recensies op het Edinburgh Festival Fringe (2017) is deze voorstelling na veler verzoek te boeken voor op de Nederlandse middelbare scholen.

Een groep acteurs en een cellist laten de de magie van de Odyssee herleven. Om het spannend te maken, nemen ze het niet zo nauw met de traditionele theaterwetten. De keuzes van de leerlingen spelen een belangrijke rol en bepalen daarmee hoe de voorstelling verteld en gespeeld zal worden.

2. Patchwork Odyssey collage photos.jpg


The Patchwork Odyssey is een theatrale vertelling van de 24 boeken van Homerus’ epische verhaal zoals je nog nooit gezien hebt. In slechts een uur vertellen de acteurs de duizelingwekkende terugreis van Odysseus naar Ithaka. 

De leerlingen bepalen hoe het verhaal verteld wordt en met welke middelen. Hiervoor gebruiken de acteurs improvisatie, liederen, muziek, nieuwe teksten, gedichten, hun eigen ervaringen, willekeurige opdrachten, touwen en stokken. Hierdoor ontstaat bij de leerlingen een grote betrokkenheid bij de voorstelling en het verhaal.

Door het verhaal te vertellen vanuit verschillende invalshoeken, onmogelijke problemen te creëren en briljante oplossingen te zoeken, is elke voorstelling totaal nieuw en uniek. Spannend voor de acteurs en een feest voor de leerlingen om naar te kijken.

INFO & BOEKINGEN

info@patchworktheatre.nl
+31(0)624880218

Leeftijd:          13+
Publiek:          120 (max) 
Prijs:               1 voorstelling op 1 dag €1275,-
                         2 voorstellingen op 1 dag € 1925,-  
Duur:              60 min
Taal:                Engels, Nederlands

De voorstelling kan zowel geheel in het Engels als in het Nederlands gespeeld worden. Tevens is het zeer geschikt voor vele lokaties. Vanwege weinig materiaal zijn we zeer flexibel en kunnen we ons makkelijk aanpassen aan vele omstandigheden. We zijn cjp-acceptant.