The Patchwork Odyssey op school

De leukste manier voor leerlingen om de Odyssee te beleven.

3. Nausicaa.jpg

The Patchwork Odyssey is een theatrale vertelling van de 24 boeken van Homerus’ epische verhaal zoals je nog nooit gezien hebt! In slechts een uur vertellen de acteurs de duizelingwekkende terugreis van Odysseus naar Ithaka. 

Na uitverkochte zalen op het Amsterdamse Fringe festival, lovende recensies op het Edinburgh Festival Fringe (2017) is deze voorstelling na veler verzoek nu ook te boeken voor op (de) middelbare scholen.

"A playful joy" "warm-hearted" "Intimate, international, inventive"

Een groep acteurs en een cellist laten de magie van de Odyssee herleven. Om het spannend te maken, nemen ze het niet zo nauw met de traditionele theaterwetten. Hoe de voorstelling zal verlopen, wordt namelijk voor een groot deel bepaald in interactie met de leerlingen: zij spelen een belangrijke rol in hoe de scènes gespeeld zullen worden.

2. Patchwork Odyssey collage photos.jpg

De leerlingen kiezen de improvisatie-opdrachten en bepalen daardoor hoe het verhaal verteld wordt en met welke middelen. Hierdoor ontstaat bij de leerlingen een grote betrokkenheid bij de voorstelling en het verhaal.

De acteurs zetten improvisatie, liederen, muziek, nieuwe teksten, gedichten, hun eigen ervaringen, touwen, stokken én de input van het publiek in om het verhaal van de Odyssee vorm te geven. 

Door het verhaal te vertellen vanuit verschillende invalshoeken, onmogelijke problemen te creëren en briljante oplossingen te zoeken, is elke voorstelling totaal nieuw en uniek. Spannend voor de acteurs en een feest voor de leerlingen om naar te kijken.

INFO & BOEKINGEN

info@patchworktheatre.nl
+31(0)624880218

Leeftijd:          13+
Publiek:          120 (max) 
Prijs:               1 voorstelling op 1 dag €1275,-
                         2 voorstellingen op 1 dag € 1925,-  
Duur:              60 min
Taal:                Engels, Nederlands

De voorstelling kan zowel geheel in het Engels als in het Nederlands gespeeld worden. Tevens is het zeer geschikt voor vele lokaties. Vanwege weinig materiaal zijn we zeer flexibel en kunnen ons makkelijk aanpassen aan vele omstandigheden. We zijn cjp-acceptant.